+31 (0)50 409 8000 info@alsema.nl

Ontwerp & Ontwikkeling
Meestal ontstaat een eigen ontwerp door de interne behoefte of vanuit de vraag ‘Kan dit niet handiger’. Het kan ook zijn dat een klant of opdrachtgever een goed idee heeft, maar niet precies weet hoe dit gemaakt kan worden. De welbekende stap van theorie/bedenksel naar praktijk/eindproduct. 

Met ons inventieve karakter gaan we dit soort uitdagingen graag aan. Specifiek materieel en verschillende hulpwerktuigen worden door eigen ontwerpers en ingenieurs ontworpen. Ideeën worden uitgewerkt tot 3D-modellen en technische tekeningen, die de monteurs en bankwerkers gebruiken om het constructiewerk te bouwen. Deze gouden combinatie van een eigen werkplaats en zeer vakkundige medewerkers leidt vaak tot een mooi resultaat. 

Verhuur
Alsema ontwerpt en ontwikkelt zelf machines en apparaten als we denken dat iets beter, veiliger en efficiënter kan. Dit heeft in de loop der tijd geleid tot een uniek en divers materieelpark.

Bij Alsema geloven we in gebruik maken van elkaars sterke punten. Daarom verhuren we ons materieel regelmatig aan collega bedrijven.  

Offshore infra
Naast de ondergrondse infra, hebben we ook ervaring met het leggen, monteren, testen van zeekabels. Deze werkzaamheden nemen toe door de wereldwijde toename aan windmolens en zonneparken op zee. Om de gewonnen energie te transporteren moeten pijpleidingen en zeekabels aangelegd worden. Ook voor deze werkzaamheden maken we gebruik van zelfontworpen en -ontwikkeld materieel. Alsema heeft inmiddels verschillende offshore projecten afgerond in Europa en Afrika.