+31 (0)50 409 8000 info@alsema.nl

Het bedrijf Alsema is op 1 mei 1927 opgericht. Alsema hield zich vooral bezig met het bouwen van bovengrondse laagspanningsnetten en het installeren van elektrische installaties.

In 1939 is het bedrijf verplaatst naar de Stationsweg 27 te Zuidlaren. Het bedrijf verkreeg van de “Maatschappij tot aanleg en exploitatie van laagspanningsnetten” (nu Enexis) het reparateurschap. Fijne bijkomstigheid was dat dit pand een winkelpand was. Hiermee begon ook de verkoop van elektrische apparaten en artikelen. 

In 1949 begon Alsema ook met het elektrotechnisch installeren van tentoonstellingen en andere tijdelijke elektrische installaties.

In 1958 is de afdeling kabelwerken en elektrische installaties (bijna helemaal) verhuisd naar de Marktstraat 7 te Zuidlaren en werd beheerd door J.G. Alsema, zoon van J. Alsema. Hier werden de eerste opdrachten van de PTT ontvangen. Het werkaanbod werd zo groot, dat men in 1961 besloot om een nieuw pand te bouwen aan de Havenstraat 26 te Zuidlaren. Dit pand is betrokken in december van dat jaar. In 1962 ging J. Alsema met pensioen. Naast de reeds aanwezige activiteiten werd begonnen met het leggen van buisleidingen voor water, gas en afvalwater en werd het bedrijf actief in het leggen van midden- en hoogspanningskabels en de weg- en waterbouw.

In de loop der jaren is het perceel en de gebouwen aan de Havenstraat steeds verder uitgebreid. In 1978 werd het bedrijfspand aan de Havenstraat 22 gekocht. Het administratief personeel kwam ook ruimte tekort en er werd een nieuw kantoorgebouw gebouwd dat in 1982 in gebruik is genomen. Het bedrijfspand met woonhuis aan de Havenstraat 24 werd aangekocht in 1984. Alsema heeft nu de beschikking over de panden Havenstraat 22, 24 en 26 te Zuidlaren.

Sinds september 2018 staat Alsema B.V. onder de leiding van Jan en Rik Alsema.