Ondergrondse infra
Ondergrondse infra heeft betrekking op kabels en leidingen onder de grond. Van gasleidingen tot glasvezelkabels: het wordt allemaal geplaatst, vervangen en onderhouden.
Kabels & Leidingen
Onze core business. Door onze jarenlange ervaring en drang naar verbetering hebben we veel kennis van dit mooie vakgebied. We zijn één van de weinige bedrijven in Nederland die mogen werken met HS (hoogspannings) kabels. Onder de grond wordt het steeds drukker. De afgelopen jaren is het aantal kabels en de complexiteit van het netwerk explosief toegenomen. Het is dus nog belangrijker om zorgvuldig en efficiënt te werken.
Om garant te kunnen blijven staan voor onze kwaliteit streven we naar continue verbetering. Zo hebben we in eigen beheer kabelleg-apparatuur ontwikkeld en gefabriceerd voor de meest uiteenlopende tracés. Voorbeelden hiervan zijn de elektrisch aangedreven kabeltrekmachines die zowel voor- als achteruit synchroon werken, haspelwagens en onze kabelploeg.
Kabelploeg
Om efficiënt kabels te kunnen trekken, maken we gebruik van onze innovatieve kabelploeg. Hiervoor is een bulldozer geremodelleerd en uitgerust met een ploeg. Achter deze constructie rijdt een rupswagen met kabeldrums. Samen vormt dit de kabelploeg.
Deze kabelploeg ‘ploegt’ de grond in de gewenste breedte. Vervolgens worden de kabels in de grond geplaatst en wordt de grond meteen weer dichtgemaakt. Voordeel van deze techniek is dat er minder grond omgeploegd/verplaatst wordt zoals bij bijvoorbeeld het gebruik van een kraan. Dit betekent een minimale verstoring van de bodem. Prettig voor de grondeigenaren. En voor ons is het fijn dat we (tot wel) vier keer zo snel kabels kunnen trekken; tot wel 1 kilometer in 20 minuten. Met gepaste trots voegen we hieraan toe dat we deze kabelploeg zelf ontworpen en gemaakt hebben. Klik hier om de kabelploeg aan het werk zien.
Transport
Ook het transport van het benodigde materieel van en naar projecten doen we zelf. Verschillend materieel is ontworpen in onze eigen werkplaats en vervolgens gefabriceerd. Zo kunnen we kabelhaspels van 60 ton over de weg transporteren in een speciale haspelwagen op luchtbanden. Voor onverharde terreinen hebben we de beschikking over een zelfrijdende rupshaspelwagen met een capaciteit van 40 ton.