+31 (0)50 409 8000 info@alsema.nl

Disclaimer en Privacy Verklaring

E-mail

De inhoud van deze e-mail, inclusief bijlagen, is persoonlijk en vertrouwelijk. Mocht dit bericht niet voor u bedoeld zijn, informeer dan per omgaande de afzender en verwijder dit bericht. Gelieve deze e-mail, inclusief eventuele bijlagen, niet te gebruiken, kopiëren of door te sturen aan derden.

Privacy Verklaring

Inleiding
In deze privacyverklaring lees je meer over hoe Alsema jouw persoonsgegevens verzamelt, waarom we dit doen en hoe we met jouw gegevens omgaan. Het kan zijn dat deze privacyverklaring wordt gewijzigd. Dit doen we bijvoorbeeld als een werkwijze of partij wijzigt. Bij een wetswijziging. Of als we simpelweg merken dat informatie ontbreekt. We zorgen er altijd voor dat meest recente versie op onze website staat.

1. Alsema
Deze privacyverklaring gaat over Alsema B.V. We zijn een aannemingsbedrijf dat actief is in de ondergrondse infra en de installatietechniek. In verschillende situaties verzamelen we jouw persoonsgegevens. Het is goed dat je weet wat we met jouw persoonsgegevens doen en wat jouw rechten zijn. Daar lees je meer over in dit document. Heb je een vraag of verzoek over jouw gegevens of over de inhoud van deze privacyverklaring? Neem dan gerust contact met ons op.

Alsema B.V.

privacy@alsema.nl
Havenstraat 26
050 409 8000
9471 AM Zuidlaren
KvK 04028535

2. Welke gegevens verzamelt Alsema?
Dit hangt af van de situatie. Voor het inschrijven van een nieuwsbrief hebben we minder gegevens nodig dan voor een op maat gemaakte prijsaanbieding. We zijn transparant en gebruiken gegevens niet voor andere doeleinden. Zo kom je niet op onze nieuwsbriefmailinglist als je een vraag hebt gesteld via het contactformulier.

3. Waarom verzamelt Alsema gegevens?
We verzamelen gegevens voor verschillende doeleinden.

Nieuwsbrieven versturen
We versturen een aantal keer per jaar een informatieve nieuwsbrief per email. Op onze website kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Je laat hiervoor jouw naam en emailadres achter. Deze gegevens komen op de mailinglist en vanaf dat moment ontvang je onze nieuwsbrief in jouw mailbox. Je kunt je hier op elk moment weer voor uitschrijven.
Contact opnemen
Als je ons contactformulier op de website gebruikt, verzamelen wij jouw persoonsgegevens. Je vult jouw naam, e-mailadres en een bericht in. Dit formulier wordt opgeslagen op onze website en per mail verstuurd naar één van onze medewerkers. Hij/zij stuurt het bericht door naar de juiste collega medewerker van Alsema.
Offerte versturen
Als iemand een offerte aanvraagt, hebben we informatie (gegevens) nodig. Het gaat hierbij alleen om relevante gegevens, die we nodig hebben om een offerte te kunnen maken.
Gebruiksvriendelijkheid website vergroten
Met behulp van Google Analytics verzamelen we informatie over het gedrag van websitebezoekers. Om onze website zo gebruiksvriendelijk te maken, houden we bijvoorbeeld bij welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang men gemiddeld op pagina X kijkt, welke linkjes worden aangeklikt etc. Belangrijk om te weten is dat deze gegevens (statistieken) anoniem zijn. Deze informatie is dus nooit gekoppeld aan jouw persoonlijke gegevens. Toch noemen we het, voor de volledigheid, in deze privacyverklaring.

4. Is Alsema de enige partij die toegang heeft tot de gegevens?
Naast Alsema B.V. hebben andere partijen toegang tot persoonsgegevens:

Mailchimp
We versturen onze nieuwsbrieven met Mailchimp. Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, worden jouw voor- achternaam en emailadres opgeslagen in Mailchimp.
Protagonist
Onze website en de back-ups van onze website worden gehost bij Protagonist. Als je jouw gegevens achterlaat op onze website, worden deze opgeslagen op hun servers.
VH ICT
Onze mailwisselingen en de back-ups van de server worden gehost bij VH ICT. VH ICT maakt dagelijks een back-up van onze mails en server (met opgeslagen documenten). Deze back-up wordt opgeslagen op hun server. Elke dag wordt de back-up van de vorige dag overschreven met de back-up van vandaag.

5. Hoe lang bewaart Alsema verzamelde gegevens?
We bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan nodig. Volgens de wet moeten we bepaalde gegevens een aantal jaar bewaren. Dit doen we dan uiteraard.

Nieuwsbrieven
Als je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbrief worden jouw gegevens opgeslagen in Mailchimp. De gegevens blijven hier net zo lang staan, totdat je jezelf uitschrijft.
Contact opnemen
Als je het contactformulier invult, worden de gegevens per mail verstuurd naar de communicatiemedewerker. Die mail wordt opgeslagen op de mailserver. De gegevens blijven hier in principe voor onbepaalde tijd staan.
Offertes
Persoonsgegevens in offertes, opdrachtbevestigingen etc. worden naar het archief verplaatst als de werkzaamheden zijn uitgevoerd (als het project is afgerond). Dit archief is niet voor iedereen toegankelijk. De gegevens blijven hier in principe voor onbepaalde tijd staan.
Analytics
De statistieken (anonieme gegevens) die we verzamelen met behulp van Google Analytics, worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

6. Hoe zit het met beveiliging?
Fysieke kopieën
We maken in principe geen fysieke kopieën van jouw persoonsgegevens. Het kan wel zijn dat we een print maken van een ontvangen mail. Als deze print gevoelige (persoons)gegevens bevat, vernietigen we dit papier na gebruik door middel van een papierversnipperaar.
Online toegang
De persoonsgegevens die door Alsema of door de (hierboven genoemde) partijen worden beheerd, zijn online toegankelijk en zijn altijd beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord.
De apparaten waarop we jouw gegevens inzien, zijn beveiligd met een wachtwoord (laptop / computer / tablet) of een pincode (mobiele telefoon). Alle wachtwoorden worden periodiek gewijzigd en hebben veiligheidseisen (minimale lengte, gebruik van tekens, geen wachtwoord dat
eerder is gebruikt). Het aantal apparaten dat toegang heeft tot jouw (persoons)gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten. Als je onze website bezoekt, wordt dit beveiligd door een SSL certificaat (Secure Sockets
Layer). Je herkent een website met SSL certificaat aan het groene slotje voor de url. Dit betekent dat er een beveiligde laag tussen de server en de internetbrowser zit. Jouw gegevens worden op deze manier extra beveiligd.

7. Welke rechten heeft de betrokkene?
Jij hebt als betrokkene (degene op wie de persoonsgegevens betrekking hebben) verschillende rechten. Een actueel uitgebreid overzicht van jouw rechten met betrekking tot jouw persoonsgegevens vind je op de website van Autoriteit Persoonsgegevens (AP). AP is de toezichthouder in Nederland die bewaakt dat persoonsgegevens goed worden beschermd. We noemen hieronder een aantal belangrijke rechten.
Recht op inzage
Je mag altijd inzien welke gegevens we van jou hebben. Je hoeft hierbij niet aan te geven waarom je dit wilt inzien.
Recht op rectificatie
Je hebt het recht om persoonsgegevens te laten aanpassen als deze niet (meer) kloppen.
Recht om vergeten te worden
Als je niet (meer) wilt dat we jouw persoonsgegevens bewaren, kan je al jouw gegevens uit ons systeem laten verwijderen. (Mits dit niet in strijd is met wet- en regelgeving).

8. Tot slot
We gaan zorgvuldig om met alle gegevens, in het bijzonder met persoonsgegevens. We verkopen nooit gegevens aan derden. Als het in onze ogen noodzakelijk is om gegevens met derden te delen, bijvoorbeeld in verband met het aanbieden van diensten, doen we dit nooit zonder jouw medeweten. Alsema behoudt zich het recht gegevens openbaar te maken als
– dit wettelijk is vereist;
– we dit rechtvaardig achten om te voldoen aan een juridisch verzoek / proces;
– we dit rechtvaardig achten om onze rechten, eigendom of veiligheid te beschermen.
We nemen de bescherming van jouw gegevens erg serieus en doen onze uiterste best om misbruik, verlies, onbevoegde toegang tegen te gaan. Heb je toch het idee dat jouw gegevens niet goed zijn beveiligd? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via privacy@alsema.nl

Privacy beleid gedeelte Alsema BV App
Dit privacy beleid beschrijft hoe de app (“wij,” “ons,” “onze”) persoonlijke en gevoelige gebruikersgegevens verzamelt, gebruikt, deelt en beveiligt. We hechten veel waarde aan de bescherming van jouw privacy en zorgen ervoor dat alle gegevens die je met ons deelt, veilig worden behandeld. Lees dit beleid zorgvuldig door om te begrijpen hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Verzamelde gegevens
Wij verzamelen de volgende soorten persoonlijke en gevoelige gebruikersgegevens:
– Zoals eerder beschreven in het beleid.

Gebruik van gegevens
Wij gebruiken de verzamelde gegevens voor de volgende doeleinden:
– Niet.

Gegevensdeling
Wij delen persoonlijke en gevoelige gebruikersgegevens met de volgende partijen:
– Niet

Gegevensbeveiliging
Wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen om jouw gegevens te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang, verlies, diefstal of wijziging. We hanteren strikte interne richtlijnen voor gegevensbeveiliging en zorgen ervoor dat onze medewerkers die toegang hebben tot jouw gegevens zich houden aan vertrouwelijkheidsverplichtingen.

Bewaar- en verwijderingsbeleid
Wij bewaren jouw persoonlijke en gevoelige gebruikersgegevens alleen voor de periode die nodig is om de in dit privacy beleid beschreven doeleinden te vervullen, tenzij een langere bewaartermijn is op de app-storepagina van Alsema en binnen de app zelf. We raden je aan om regelmatig ons privacy beleid te controleren op updates.

Contactgegevens
Als je vragen hebt over ons privacy beleid of als je jouw gegevens wilt wijzigen, bijwerken of verwijderen, kun je contact met ons opnemen via de volgende contactgegevens:
– privacy@alsema.nl
Laatste update: 28-06-2023