+31 (0)50 409 8000 info@alsema.nl

Zonnepark Dronten

10 okt 2019 | Alsema, Ondergrondse infra, Projecten

Kabels en leidingen Alsema B.V.

In september is Alsema gestart met de aansluiting van een zonnepark in Dronten van 28 hectare groot. Alsema legt de 20kV exportkabel aan vanuit het zonnepark naar het station van Alliander in Dronten.

Het project is in opdracht van Solarvation. Na afronding van het project draagt Solarvation de kabelverbinding over aan Liander. Ook in dit project was de opdrachtgever op zoek naar een geschikte aannemer die zowel de 20kV kabel kon leveren als de kabel kon installeren. Alsema is deze uitdaging aangegaan, waarbij ook het type kabel en het totale trac├ę nog in detail uitgewerkt moest worden.

Het ontwerpen en uitvoeren (Design & Construct) zou worden uitgevoerd onder de voorwaarden van de contractvorm: Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contracten 2005 (UAV-gc 2005).

Voor de bouwvak is Alsema gestart met de voorbereidingen. In deze periode zijn er proefsleuven gegraven om uiteindelijk een definitief ontwerp op te stellen. Tijdens het gereedmaken van het definitieve ontwerp is Alsema in september gestart met de aanleg van de kabelverbinding. De kabelverbinding, dubbelcircuit 630mm2, is circa 7 km lang en bestaat uit een vijftal boringen van tussen de 30 en 180 meter.

Meer nieuws