+31 (0)50 409 8000 info@alsema.nl

Veiligheidsladder trede 4 behaald!

25 aug 2020 | Alsema, Veiligheid

Afgelopen donderdag is de audit Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) Trede 4 succesvol afgerond. Dat betekent dat ook de auditoren vinden dat we bij Alsema proactief bezig zijn met veiligheid!
We zijn blij met en trots op deze bevestiging. Het certificaat is inmiddels binnen: dit hebben we gevierd met een lekkere taart.
Door de inzet van alle collega’s en de proactieve houding op het gebied van veiligheid is het ons toch maar mooi gelukt.
De Veiligheidsladder meet het veiligheidsbewustzijn binnen een bedrijf. Het gaat dus niet zozeer over wat er op papier is geregeld (procedures, werkinstructies enz), maar meer om de beleving van medewerkers. Er zijn vijf treden te behalen op deze ladder. Alsema is in het trotse bezit van een certificaat voor trede 4.
Dit betekent het volgende volgens de Veiligheidsladder: Bij Trede 4 heeft veiligheid heeft een hoge prioriteit, zit in alle vezels van het bedrijf. Er wordt continu geïnvesteerd in verhoging van het veiligheidsbewustzijn en medewerkers worden aangespoord elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. Verbeteringen worden stelselmatig ingevoerd en geëvalueerd. Er wordt vooruitgedacht en initiatief genomen. Bewust veilig werken wordt ervaren als een eigen verantwoordelijkheid; ‘welke bijdrage kan ik leveren?’. Deze vorm van gedrag wordt hoog gewaardeerd.

Meer nieuws