+31 (0)50 409 8000 info@alsema.nl

Bijeenkomst sectorinitiatief

16 nov 2021 | Alsema, Veiligheid

Op 9 november 2021 vond in het kader van uitwisseling van ervaring en kennis met betrekking tot brandstofreductie weer een bijeenkomst van het initiatief plaats. Deze bijeenkomst kon weer plaatsvinden op de prachtige locatie van Jan Bakker te Hattemerbroek.

De stichting is sinds oktober 2021 formeel verder gegaan als vereniging. Henk van de Vosse, voorzitter van de vereniging, zit de bijeenkomst voor. Na het welkom heten van de nieuwe en potentiële leden, is het tijd voor het programma.

Deze keer spreken Elske van de Fliert van Zero-e over de marktontwikkelingen van elektrische voertuigen, waterstof en andere relevante zaken met betrekking tot verduurzaming. Na een inspirerende presentatie is het tijd voor de tweede spreker: Mike van Gemund, fleetmanager van Royal HaskoningDHV. Royal HaskoningDHV heeft in de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt in het elektrificeren van hun wagenpark. Hij neemt ons mee in de stappen die Royal HaskoningDHV hierin heeft gemaakt. Met veel nieuwe ideeën en concrete handvatten is het tijd voor een welverdiende pauze. De aanwezigen lopen een rondje langs de elektrische voertuigen van de aanwezigen. Mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Na de break is het tijd voor een workshop. Op de website van de vereniging staat een database met CO2 besparende maatregelen.  De database wordt gevuld door leden. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars kennis en ervaringen. Tijd om deze menukaarten aan te vullen en te actualiseren.

Na een mooie interactieve sessie staan we stil bij de begroting van het komende boekjaar en andere praktische zaken. Na een feedbackronde en input voor een volgend programma is het tijd voor een welverdiende lunch.

Voor verdere informatie over de bijeenkomst verwijzen wij naar de notulen, die toegankelijk zijn voor leden en aspirant-leden.

Mensen en bedrijven die nog geen lid zijn, maar graag een keer kennis willen maken met ons initiatief: u bent van harte welkom om een keer vrijblijvend deel te nemen aan onze bijeenkomst. De volgende bijeenkomst is gepland op 24 mei 2022. U kunt zich richten tot info@brandstofreductie.nl

Meer nieuws

Bijeenkomst sectorinitiatief

Bijeenkomst sectorinitiatief

Persbericht Sectorinitiatief brandstofreductie NO Nederland Op 11 mei 2021 vond in het kader van de brandstofreductie de digitale bijeenkomst van het initiatief plaats. Hoewel een online bijeenkomst...

Lees meer
Bijeenkomst sectorinitiatief

Bijeenkomst sectorinitiatief

Op 3 november jl. vond in het kader van de brandstofreductie de eerste digitale bijeenkomst van het initiatief plaats. Of was het toch de coronacontext? Het bleek in ieder geval prima te werken om...

Lees meer