Translate

Kabelwerken

Het leggen, monteren en testen van kabelwerken, zowel boven de grond als onder de grond, vereist kennis en vakmanschap. Doordat Alsema zich sinds de komst van elektriciteit bezig heeft gehouden met het leggen, monteren en het testen van kabels is kennis en ervaring ruimschoots aanwezig.  

Door de jaren heen is de ondergrondse elektriciteitskabel steeds verder ontwikkeld tot spanningen tot 400.000 Volt en kern oppervlaktes tot 2500 mm². De ontwikkeling van de elektriciteitskabel is gepaard gegaan met een toename in de omvang en complexiteit van de kabel tracés. Door de ontwikkelingen nauwlettend te volgen en zelf zeer actief te zijn in deze markt, heeft Alsema zich aangepast aan deze uitdagende markt. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, heeft Alsema in eigen beheer kabelleg-apparatuur ontwikkeld en gefabriceerd voor de meest uiteenlopende tracés. Voorbeelden van deze apparatuur zijn de elektrische aangedreven kabeltrekmachines, die zowel voor- als achteruit synchroon werken, haspelwagens, kabel ploeg.

Met behulp van 100 kabeltrekmachines, synchroon lopende lieren en winches vormt de aanleg van een hoogspanningskabel van 2.000 meter geen enkel probleem, ongeacht het kabel-tracé.

Ook het transport van de kabelhaspels op de projecten doet Alsema met in eigen beheer ontwikkeld en gefabriceerd materieel. Dit maakt het mogelijk om kabelhaspels tot 60 ton over een rijweg te transporteren in een haspelwagen op luchtbanden. Speciaal voor onverhard terrein heeft Alsema de beschikking over een zelf rijdende rupshaspelwagen, die een capaciteit heeft van 40 ton.

Ritssluitingsmethode
Deze methode is door Alsema uitgedacht en toegepast. Deze methode is goed toepasbaar in gebieden met een hoge grondwaterstand, waardoor er een stuk minder water afgevoerd hoeft te worden.
Bij de Ritssluitingsmethode wordt in één werkgang de sleuf gegraven, de hoogspanningskabel aangebracht en de sleuf weer gedicht. Bij het toepassen van de Ritssluitingsmethode is slechts een beperkte sleuflengte een korte tijd ontgraven. Hierdoor kan grondwater geen hinder op treden bij de aanleg.

Kabels ploegen
Kabels ploegen is een nieuwe innovatieve manier voor het aanbrengen van kabels in de grond. Alsema heeft een bulldozer geremodelleerd en uitgerust met een zelfgemaakte ploeg. Achter deze bulldozer/ploegconstructie rijdt een rupswagen/plateauwagen die plek heeft voor 4 drums voorzien van kabels. Beide zijn ontwikkeld en geproduceerd in eigen bedrijf.
Bulldozer en rupswagen rijden met dezelfde snelheid dezelfde kant op. De kabels worden in een driehoek gelegd op een diepte van bijna twee meter. Ononderbroken kan deze combinatie in ongeveer 20 minuten 1 km leggen. De kabelploeg is uitgerust met GPS, deze date wordt opgeslagen en verwerkt. Deze manier van kabels leggen geeft nauwelijks structuur bederf in de bodem. De betreding van de percelen van de diverse grondeigenaren is maar een hele korte tijd. Een ander voordeel van het inploegen van kabels is dat hierbij geen grote open ontgraven sleuf wordt gebruikt. Hierdoor is bemaling nagenoeg niet noodzakelijk en vindt minimale vermenging van de ondergronden plaats.

Alsema B.V.

Aannemingsbedrijf Alsema B.V. is gespecialiseerd in het leggen, monteren en testen van kabels voor de on- & offshore markten, de aanleg van drinkwaterleidingen, gasleidingen, rioleringen en rioolpersleidingen. Het familiebedrijf beschikt…

Read More
Kwaliteit Veiligheid en Milieu

De doelstelling van de onderneming is de continuïteit van het bedrijf te waarborgen door niet alleen prijstechnisch, maar ook op het gebied van kwaliteit-, arbo-, milieu en veiligheidszorg te concurreren….

Read More
Missie en Visie

De directie van Alsema is zich bewust van haar verantwoordelijkheden met betrekking tot de zorg voor Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu (VGWM). Het creëren en handhaven van veilige en milieuverantwoorde…

Read More
Activiteiten

Alsema heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een volwaardige speler in de ondergrondse infrastructuur. Al vanaf de oprichting van het bedrijf houdt Alsema zich bezig met het installeren…

Read More
Contact

Neemt u voor al uw vragen, opmerkingen en verzoeken gerust contact met ons op. Vestigingsadres Alsema B.V. Havenstraat 26, 9471 AM Zuidlaren     Postadres Postbus 153, 9470 AD Zuidlaren…

Read More